En riktig goding!
Har ätit en del köpta pepparkakor, och de är goda, men ibland blir det lite för starkt. Pepparkakor gjorda på köpt pepparkaksdeg är inte alls god.
Däremot dessa små läckerheter - de är helt ljuvliga.
200 gram smör eller margatin |
2 dl scoker |
1 dl sirap (ljus att föredra) |
2 tsk ingefära (torkad i kryddburk) |
2 tsk kanel |
2 tsk nejliga (mald) |
1 tsk bikarbonat |
6 dl vetemjöl |
1,5 dl mandel |
Tillagning
ca 70 st
1. Blanda samman smör, socker, sirap och kryddor.
2. Blanda ihop bikarbonat, möl och mandel. Tillsätt sedan mjölblandningen tillsammans med smörblandningen.
3. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in
dem i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
4. Skär degen i tunna skivor (ca ½cm) och grädda i 200 grader i 12-15 minuter.
1. Blanda samman smör, socker, sirap och kryddor.
2. Blanda ihop bikarbonat, möl och mandel. Tillsätt sedan mjölblandningen tillsammans med smörblandningen.
3. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in
dem i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
4. Skär degen i tunna skivor (ca ½cm) och grädda i 200 grader i 12-15 minuter.
Smaklig spis! Underbart goda! Ser lite ut som en bondkaka men med pepparkakssmak :)
Kommentera