Hej!
Idag är det en regning tråkig, trist, grå dag ute. Hösten är här och snart kommer vintern. Skulle önska att vintern redan var här för inget är tråkigare än regn och grått väder. 
 
Därför tänkte jag passande nog bjuda på ett biscottirecept. 
 
Det är ett recept taget från recept.nu och Leila Lindholm, men är lite omgjort, men dock bara lite. 
Mycket gott och passar perfekt till té eller kaffe i denna regnruskiga afton.
 
 
Ingredienser

100 g sötmandel 
75 g pinjenötter 
4 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
1 st apelsin 
0.5 st vaniljstång 
0.25 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
2 st ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).

2. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

3. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt i en bunke.

4. Forma en grop i mitten och häll i äggen.

5. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.

6. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.

7. Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.

8. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.

 

Biscotti, Jul,

Kommentera

Publiceras ej