Höstväder ute och då är det gott med höstig mat. 
Denna gång blev det kycklingfilé med en blandsallad, kantarellsås och rödbetor med feta och pumpakärnor. 
Tröst i höstmörkret. 
 
 
Frysen har fyllts på med skatter från sommaren. En av dem är gula fina kantareller från norrland och stugan. Älskade Ellis och pappa har plockat åt mig. 
 
Tog fram dem för att hitta på något gott. Ville även nyttja det faktum att betor är alldeles rätt för denna årstid.
Därför blev det denna konstiga kombinationen som ni ser ovan. Massa goda saker på en och samma tallrik som kanske inte passar egentligen. 
 
Behöver:
1pkt fetaost
4st Rödbetor
Pumpakärnor
 
4st Kycklingfilér
2 msk Santa Marias American BBQ sauce, Kentucky whiskey
 
1stk påse Icas blandsallad på påse
1 st tomat
 
200g gula kantareller
2 dl grädde
1 dl Rödvin
½ gul lök
soya
salt 
peppar
 
Gör såhär:
 
1. Börja med att koka upp en kastrull med vatten tillsammans med rödbetorna. Låt de koka ca 40 minuter. 
2. Under tiden rödbetorna kokar penslar du kycklingfiléerna med Santa Maria såsen och ge dem en stekyta i stekpannan, ca 2 minuter på varje sida. 
3. Lägg Kycklingfiléerna i en ungsform och när det är 15 minuter kvar på rödbetorna och stoppa in dem i ugnen. (200-225grader).
4. Hacka under tiden en halv gul lök och stek den i en kastrull. Tillsätt kantarellerna och när de fått lite färg tillsätter vinet. När det fått koka upp tillsätter du grädde och soya. Koka tills det fått en bra konsistens. Smaksätt med salt och peppar. 
5. Blanda salladen och tomaterna.
6. När rödbetorna kokat färdigt skalar du dem med händerna under kallt vatten. Skiva sedan upp dem, blanda dem med fetaosten och pumpakärnorna. 
7. Ta ut kycklingen och servera tillsammans med rödbetsröran, såsen och salladen. 
 
Smaklig Måltid!
 

Kommentera

Publiceras ej