
4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smör (smält)
ströbröd
Geisha-fluff:
2-3 dl grädde
150- 200 gram Geisha choklad
Kladdkakan:
Sätt ugnen på 175-200 grader beroende på vilken typ av ugn.
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och ströbröa en form ca 24 cm.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl i en skål. Häll sedan i det i ägg och sockerblandningen under tiden som du vispar.
Avsluta med att tillsätta det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30-40 minuter.
Under tiden som kakan gräddas vispar du grädde och smälter geishachokladen. Blanda försiktigt chokladen i grädden och låt det svalna.
När kakan är klar låter du den svalna minst en timme innan servering.
Servera kakan med geishafluffet på kakan.
Vill du kan du hacka lite mer choklad och strö över kakan eller servera med hallon och blåbär.
Smaklig Spis!
2 kommentarer
jacob
03 Oct 2012 15:29
Känns som Peder(s) kan skatta sig lycklig!
Ellinor
09 Oct 2012 07:59
MUMS - ser fram emot att få en smakbit av en sådan under er julvecka hemma! :)POK /Mam
Kommentera